dijous, 2 de novembre del 2017

Quien siembra vientos...


El passat 29 d'octubre vam fer la nostra primera excursió del curs. Va ser una excursió de tardor. Tot just la nit anterior es va fer el canvi d'hora. El sol es pondria una hora abans, i nosaltres vam aprofitar per sortir a caminar pel GR5 sortint des de l'escola Pallerola, direcció Campins. En mitja hora vam arribar a un tram que havia patit
una tala d'arbres per la construcció d'un gaseoducte. La esquerda en el bosc és impressionant. D'una amplada similar a la d'un a carretera els pins i alzines van ser eliminats per les excavadores. HI ha hagut un petit intent de reforestació, però nosaltres ens va proposar posat el nostre granet de sorra en forma de llavor.

Setmanes enrere vam fer provisió d'aglans que vam posar a germinar. També vam reunir un bon nombre d'ampolles de plàstic degudament retallades pel cul i pel coll per posar-les com a escut protector dels animalons que purguessin menjar-se els primers brots. I aprovisionats d'aigua vam arribar fins el punt indicat. No sabem quantes d'aquestes llavors veuran la llum, però només que en surti una ja haurà valgut la pena.

Si voleu saber més podeu llegir el conte "L'home que plantava arbres" de Jean Giono en què ens vam inspirar per fer aquesta excursió.
O conèixer el cas real de repoblació forestal del Mont Aigoual, a França.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada